{ "title": "Aş Otlu Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurtcorbasi.gen.tr/images/as-otlu-yogurt-corbasi.JPG", "date": "23.01.2024 06:41:33", "author": "Yesari", "article": [ { "article": "Malzemeler.

1 Su Bardağı Gendime (Buğday)
1 Kâse Yoğurt
1 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 Gr. Yağsız Kıyma
1 Tutam Aş Otu (Kişniş)
1 Çay Kaşığı Karabiber.

Hazırlanışı.
Gendimeyi (Buğday) tencereye koyup haşlayalım. Kıymaya tuz ve karabiber katarak yoğuralım ve fındık büyüklüğünde köfteler yapalım. Köfteleri gendimeye katalım. Bu arada ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpalım. Köfteler pişince yoğurtlu karışımı tencereye yavaş yavaş ekleyelim. Başka bir kapta soğanı tereyağıyla kavuralım, tencereye dökelim. Son olarak da ince kıyılan aş otunu (Kişniş) çorbanın üzerine ilave edelim." } ] }