{ "title": "Salçalı Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurtcorbasi.gen.tr/images/salcali-yogurt-corbasi(1).jpg", "date": "23.01.2024 06:13:29", "author": "Ergüven", "article": [ { "article": "Malzemeler.

50 Gr Sana Klasik
1 Çay Kaşığı karabiber
2 Bardak süzme yoğurt
1 Çay Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı kimyon
1 Yemek Kaşığı un
1 Çay Kaşığı domates salçası
1 Çay Kaşığı kırmızıbiber
6 Bardak tavuk suyu
2 Adet yumurta sarısı
1 Çay Fincanı pirinç
1 Çay Kaşığı nane.
Hazırlanışı.

Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. 2 su bardağı su ile pirinçleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpın. Bu karışıma tuz, karabiber, kimyon ve salça ekleyin. Kaynayan tavuk suyuna ilave edin. Hazırladığınız karışımı ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve ateşten alın. Margarini iyice kızdırın. Üzerine kırmızı biber ekleyin. Servis tabağına koyduğunuz çorbayı kızgın yağ ile süsleyin. Soğumadan servise sunun." } ] }