{ "title": "Tavuklu Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurtcorbasi.gen.tr/images/tavuklu-yogurt-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 14:44:06", "author": "Yakzan", "article": [ { "article": "
Tavuklu yoğurt çorbası, didiklenmiş tavuk etleri ve süzme yoğurt ile hazırlanan bir çorba tarifidir. Çorba kültürümüzü zenginleştiren yoğurt çorbaları arasında ılık olarak içilen tavuklu çorba tarifini özel günlerinizde veya ailenin bir arada olduğu dönemlerde hazırlayıp afiyetle içebilirsiniz.

Tavuklu Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Tavuklu Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine iyice yıkadıktan sonra alalım ve su ilavesi yapıp haşlamaya bırakalım. Yeteri yumuşaklıkta haşlanmış olan tavuk göğsünü kaynar suyun içerisinden alalım ve bir tabağın üzerine çıkartıp soğumaya bırakalım. Ardından çorba tenceresinin içerisine pirinç ve 4,5 bardak su ilavesi yapıp pişirelim. Pirinçler pişerken bizde yoğurtlu karışımı hazırlamaya geçelim. Bunun için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine tuz, un ve yoğurt ilavesi yapıp karıştıralım. Karışımın kıvamını açmak için içerisine su ilavesi yapalım ve karıştırarak karışımı pürüzsüz bir kıvama getirelim. Haşlanmış ve soğumuş olan tavuk göğsünü elimize alalım ve çok ince olmayacak şekilde didikleyelim. Didiklenmiş tavukları pişmiş olan pirinçlerin yanına alalım ve kaynatalım. Ardından çorba tenceresinin içerisine yoğurtlu karışımı bir kerede boca edelim ve sürekli karıştırarak pişirelim. Eğer yoğurdu çorbaya birkaç seferde ilave ederseniz emin olun ki çok çabuk kesilir. Ancak bir kerede boşaltır ve ardından sürekli karıştırırsanız kesilmesinin önüne geçersiniz.

Kaynamış olan çorbanın üzerine dökmek için bir tava alalım ve içerisine tereyağı ekleyip eritelim. Eritilmiş yağın içerisine kurutulmuş nane ekleyelim ve naneler rengini değiştirince çorbanın üzerinde gezdirip kepçe ile bir iki çevirelim ve çorbamızı ılık olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }