{ "title": "Yarmalı Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.yogurtcorbasi.gen.tr/images/yarmali-yogurt-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 13:06:21", "author": "Bürge", "article": [ { "article": "
Yarmalı yoğurt çorbası, Erzurum yöresine özgü olan bu lezzetli çorba türünü beğeneceğinizi umuyoruz. Yoğurt ve yarmayla yapılan çorbayı hem besleyiciliği ile hem de lezzetiyle sıkça pişireceğinizi düşünüyoruz. Soğuk kış günlerinde çorbanın sofralarımızdaki yeri tartışılmaz. Değişik usullerde pişirilen çorbalar, bıkmadan severek çorba tüketmenizi sağlayacaktır. İçerisine koyulacak malzemeler çorbaların besleyici tarafını arttırmakta. Yemek öncesi içilen çorba, sindirime katkı sağladığından, mutlaka ihmal edilmeden pişirilmelidir. Şimdi çorbamızı hazırlayalım.

Yarmalı yoğurt çorbası malzemeleri
Yarmalı yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Çorbanızın lezzetli olması için tarifinde verilen ölçülere dikkat etmelisiniz. Öncelikle kırık yarmanızı yumuşayana kadar ocakta haşlamalısınız. Başka bir tencerede yoğurdu, yumurtayı, unu suyu yavaşça ilave ederek, iyice karıştırın. Tuzu koymayı ihmal etmeyin. Malzemenin tamamına ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karıştırmayı yapmazsanız, malzemeniz kesilebilir. Buna dikkat etmelisiniz. Tüm malzeme kaynadıktan sonra, içine yumuşamış olan kırık yarmayı ilave edin. Bu şekilde tüm malzemeyi on dakika kadar birlikte kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın. Bir tavanın içinde yemeklik tereyağını eritin. İçine salçayı, naneyi, kırmızı toz biberi ilave ederek kavurun. Bunu çorbanızın üzerine dökerek, servis için hazır hale getirin. Çorbanıza servis sırasında arzu ederseniz, ezilmiş sarımsak ilave edebilirsiniz. Tercih size kalmış. Çorba kaselerine alarak, misafirlerinize ikram edeceğiniz çorbayı beğeneceklerini umuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }