Köfteli Yoğurt Çorbası Köfteli yoğurt çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan ve sofralarımızın vazgeçilmezi olan bir çorba tarifidir. Bu çorba, hem besleyici hem de lezzetli olmasıyla öne çıkar. Aşağıda, bu harika çorbanın malzemeleri ve detaylı tarifi yer almaktadır. Köfteli Yoğurt Çorbası Malzemeleri Köfte İçin
Çorba İçin
Üzeri İçin
Köfteli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? İlk olarak, soğanın kabuklarını soyup ince ince kıyın ve karıştırma kabına alın. Üzerine kıymayı ekleyerek yoğurun. Karışıma baharatları ve karbonatı ilave ederek 15 dakika kadar yoğurun ve dinlenmesi için yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlenen köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. Un serptiğiniz bir tepsiye hazırladığınız köfteleri alın. Çorbayı hazırlamak için uygun bir tencereye 2 litre kadar su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine hazırladığınız köfteleri ve nohudu ilave edin ve 4-5 dakika kadar kaynatarak altını kapatın. Bir kâsede yoğurt, yumurta sarısı, un ve bir kahve fincanı suyu iyice çırpın. Ilımaya bıraktığınız köfteli sudan yoğurtlu harca kepçe yardımı ile alarak ılımasını sağlayın. Ilıttığınız yoğurtlu harcı köftelerin bulunduğu tencereye yavaş yavaş dökün ve sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve sarımsakları çorbanın içine rendeleyerek karıştırın. Sos tavasında tereyağını veya sıvıyağı eritin ve kızan yağın üzerine nane atarak altını kapatın. Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine kaşık yardımı ile kızdırılmış nane gezdirin ve servis yapın. Afiyet olsun. |