Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli yoğurt çorbası, arpa veya tel şehriye kullanılarak yapılan yoğurtlu çorba türüdür. Çok besleyici ve lezzetli bir tariftir. Yayla çorbasını anımsatan bir çorba gibi görünse de şehriye ile farklı bir tür olmuştur.


Şehriyeli Yoğurt Çorbası Malzemeleri

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelikle arpa şehriyeyi teflon bir tava içinde yağ eklemeden, rengi hafif sararıncaya kadar kavrulur. Böylece arpa şehriye çorba içerisinde beklediği zaman çok fazla şişip, parçalanmadan ertesi güne bekletilebilir. Ayrıca kavrulan şehriye hem daha lezzetli hem de daha hoş kokulu olur.

Çorba tenceresine şehriyeler koyulup üzerine su eklenerek orta derecedeki ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Geniş bir kâse içerisine un ve yoğurt koyularak iyice çırpılır. Yumurtanın akı ile sarısı ayrılarak sarısı, yoğurtlu un karışımına eklenir. Yumurta da eklendikten sonra iyice çırpılarak, üzerine 3-4 yemek kaşığı çorbanın sıcak suyundan ilave edilir. Hazırlanan bu karışım yavaş yavaş çorbaya eklenerek bir taraftan da karıştırmaya devam edilir. Eğer direk yoğurtlu karışımı eklersek yumurtalar kesilir ve hoş bir görüntü olmaz. Şehriyeli yoğurt çorbası kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak topaklanma olmaması sağlanmalıdır. Çorba kaynamaya başladıktan sonra tuz ilavesi yapılır. Tavuk suyu da sıcak olarak eklenip karıştırılır.

15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirilerek çorbanın bütün malzemelerinin karışması ve çorbanın kıvamını tutması sağlanır. Ara sıra karıştırarak çorba tamamen özleşince ocağın altı kapatılır.

Küçük bir tava veya cezve içerisine tereyağı koyulur. Kısık ateşte tereyağı eritilip kokusu çıkınca üzerine nane eklenir ve karıştırılarak ocaktan indirilir. Tere yağ isteğe göre çorbaya karıştırılabileceği gibi servis yapılınca çorba kaselerinin üzerine de dökülebilir.

Şehriyeli yoğurt çorbası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Yorumları

soru

ismi

04 Ağustos 2013 Pazar

devamıda olsa iyiymis

Cevap yaz
soru

Guler

08 Mart 2019 Cuma

iyide boyle corbalarda genelde sarimsak ezilir hic birinde yok en azindan istege bagli ben koymadim yazabilirdiniz cok basit bir corba tarifi sitesi

Cevap yaz

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Yoğurtlu Yaz Çorbası

Yoğurtlu Yaz Çorbası

İrmikli Yoğurt Çorbası

İrmikli Yoğurt Çorbası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Yoğurt Çorbası

Soğanlı Yoğurt Çorbası

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Aş Otlu Yoğurt Çorbası

Aş Otlu Yoğurt Çorbası