Yoğurtlu kuru börülce çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için kuru börülce ve yoğurtla hazırlanan bu nefis tarif, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Geleneksel lezzetleri modern mutfaklarla buluşturan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

21 Kasım 2025

Yoğurtlu Kuru Börülce Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 litre su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, nane

Hazırlık Aşamaları:


  • Kuru börülceyi bir gece önceden suda bekletin.
  • Suyunu süzüp yıkadıktan sonra tencereye alın.
  • Üzerine 1 litre su ekleyip haşlayın.

Pişirme Süreci:

  • Başka bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanı kavurun.
  • Haşlanmış börülceleri ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Yavaş yavaş haşlama suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın.

Yoğurtlu Sos Hazırlığı:

  • Yoğurt, yumurta sarısı ve bir miktar suyu çırpın.
  • Çorbadan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyerek ılıştırın.
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın.

Son Dokunuşlar:

  • 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Üzerine zeytinyağı ile kızartılmış nane serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı eklerken çorba çok sıcak olmamalı
  • Börülceler iyice yumuşayana kadar haşlanmalı
  • Kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Dövmeli Yoğurt Çorbası
Dövmeli Yoğurt Çorbası
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Hamurlu Yoğurt Çorbası
Hamurlu Yoğurt Çorbası
Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Yaz Çorbası
Yoğurtlu Yaz Çorbası
Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;